Service

E-quipment heeft de producten met de grootste zorg samengesteld, om u te voorzien van de grootst mogelijke betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit. Via deze website trachten we u zo volledig en correct mogelijk van informatie te voorzien. Op deze manier hopen we de beste oplossing te bieden voor uw beveiliging vraagstuk met betrekking tot mobiele data. Mocht uw aankoop om wat voor reden dan ook niet geheel aan uw verwachting voldoen, dan bieden wij u de mogelijkheid om uw aankoop aan ons te retourneren. Hoe dit in zijn werk gaat hangt af van de reden van retournering; is het een gewone retournering of betreft het een klacht? Hieronder kunt u lezen hoe we in geval van een klacht te werk gaan.

RETOURNEREN:
Ieder aangeschaft product kan binnen 14 dagen worden teruggestuurd. Dit is bekend als het herroepingsrecht.
U kunt een herroepingsformulier downloaden vanaf onze website of een e-mail sturen naar info@e-quipment.eu.

PROCEDURE:
Het item mag binnen 14 dagen na ontvangst worden teruggestuurd. Houdt u er rekening mee dat u binnen dit tijdsframe handelt.
Het is verplicht een artikel terug te sturen dat zich in nieuwstaat bevindt en in de originele, onbeschadigde verpakking bevind.
De klant is verantwoordelijk voor het vervoer. Dit omvat de verantwoording voor correct verpakkingsmateriaal alsmede het vervoer. We adviseren het vervoersbewijs van de vervoerder te bewaren.
Het is verplicht om een kopie van de factuur in het pakket bij te sluiten naast het teruggestuurde artikel. We vragen u tevens uw gegevens duidelijk mee te sturen (telefoonnummer / email adres) en uw bankrekening gegevens. Op deze manier kunnen we u bereiken bij vragen en uw geld terug storten. We behouden ons het recht voor een zending te weigeren als deze beschadigd is. Mocht bovenstaande instructie afwijken van onze algemene voorwaarden, dan zijn onze schriftelijke Algemene Voorwaarden van kracht.

RETOUR ADRES:
E-quipment B.V.
Transistorstraat 31
1322 CK, Almere
Nederland

office-building

NA ONTVANGST VAN UW TERUGGESTUURDE ZENDING:
Wanneer wij uw pakket ontvangen zullen wij de terugname verwerken. Dit houdt in dat de spullen geïnspecteerd worden en nagegaan zal worden of de retour condities zijn gevolgd. Zodra is vastgesteld dat uw product op de juiste manier is geretourneerd zullen wij het geld binnen 30 dagen terugstorten op uw rekening.

KLACHT:
Om te beginnen willen we graag laten weten dat we het betreuren als er een klacht is ontstaan. Het is ondanks onze goede zorgen altijd mogelijk dat een product een defect heeft, beschadigd is of een andere tekortkoming heeft die niet overeenstemt met de informatie verstrekt over het product. Als dit onverhoopt toch gebeurt laat u het ons s.v.p. direct, of tenminste binnen 14 dagen weten.

Omschrijf uw klacht zo uitgebreid mogelijk, zodat we alle informatie hebben die nodig is om uw klacht te verwerken. Wij zullen er zo spoedig mogelijk op terugkomen, maar tenminste binnen 7 dagen met informatie hoe en of we dit verder kunnen gaan oplossen. U kunt in géén geval het product terugsturen, zonder dat hierover gecorrespondeerd is en wij een passende oplossing hebben kunnen bieden ten overstaan van uw klacht.

Al onze producten hebben een garantie termijn. Afhankelijk van het aangeschafte product kan dat 2 of 3 jaar zijn. Om garantie te claimen, houdt u altijd de factuur bij uw product. Als u binnen deze termijn een mankement ontdekt, neem u in dat geval eerst contact met ons op, zodat we een oplossing kunnen zoeken.

Wij hopen dat het duidelijk is hoe u een product naar ons kunt retourneren, en hoe u een klacht kunt indienen aan E-quipment. Heeft u vragen of opmerkingen over bovenstaande procedures, neemt u dan alstublieft contact met ons op.
Dit kan onder meer via: info@e-quipment.eu.